donderdag 25 mei 2017

Welke zaagtafel het beste bij je past



Wanneer je een zaagtafel wilt kopen kan dit best lastig zijn. Er zijn namelijk meerdere zaagtafels met allemaal verschillende opties. De 1 kan dubbel verstek zagen en de ander kan alleen lange platen zagen. Om jou op weg te helpen hebben wij hieronder een aantal tips geplaatst zodat je makkelijk een keuze kan maken.

Zaagtafel kopen? Vergelijk dan de zaagtafels op www.zaagtafelkopen.nl. Daar vind je prijsvergelijkingen, tips, reviews en nog veel meer.

Maak de juiste keuze

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is, hoe vaak ga ik de zaagtafel gebruiken? Gebruik ik hem alleen om bijvoorbeeld grove materialen te zagen, of gebruik ik de zaagtafel regelmatig tijdens het klussen? Gebruik je de tafelzaag met regelmaat dan is het verstandig om te kijken naar de verschillende functies waarover de tafelzagen beschikken. Welke opties zijn voor jou belangrijk?

Vermogen 

Het vermogen bepaald de kracht van de tafelzaag. Hoe hoger het vermogen des grotere balken en platen je makkelijk kan zagen. Daarnaast moet je ook letten op het aantal toeren. Hoe hoger de toerental des te fijner de zaagsnede is.

Onderstel of niet?

Een ander belangrijk onderdeel waar je zeker naar moet kijken is, of de tafel beschikt over een onderstel. Een onderstel is ideaal wanneer je een stuk hout wilt zagen op een fijne werkhoogte. Niet alle zaagtafels hebben een onderstel, dus is het wel zo handig om hier op te letten.

Wat zijn de populairste zaagtafels van dit moment?

Waarschijnlijk ben je benieuwd wat de populaire zaagtafels zijn van dit moment. Daarom hebben wij hieronder een top 3 geplaatst.

Wat je moet weten na aankoop 

Eenmaal een zaagtafel gekocht? Wees dan bewust dat het elektrisch gereedschap is en dat veiligheid voorop staat. Zorg voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals veiligheidshandschoenen, veiligheidsbril, etc.

Accessoires 

Daarnaast zijn er verschillende accessoires te verkijgen waardoor het gebruikersgemak nog beter word. Denk daarbij aan geleiderails, werkbanken om een fijne werkhoogte te werken, en stofzuigers voor de afzuiging.

Wat te doen wanneer je zaagblad versleten is?

Wanneer je zaagtafel al een poosje meegaat zul je merken dat het zaagblad een keer versleten raakt. Je kan twee dingen doen.

1: Je koopt meteen een nieuwe.
2: Je slijpt of laat het zaagblad slijpen.

Je kan meteen een nieuwe kopen maar meestal is het voordeliger om je zaagblad te slijpen. Dit kun je zelf doen of laten doen. Beide opties zijn voordeliger dan een nieuwe zaagblad kopen.

Neem een kijkje op deze pagina als je meer wilt weten over zaagtafels.

Heb je vragen over zaagtafels? Stel ze dan hieronder!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stel hier je vraag,suggesties, of opmerkingen!